Meridian Ultra DAC: De overtreffende trap

Dit zou wel eens de beste DAC ter wereld kunnen zijn...

Op zaterdag 30 juli presenteert PUUR een huwelijk van twee van onze meest vooraanstaande merken: het Engelse Meridian Audio en het Nederlandse Kharma. Van beide merken zullen we zéér bijzondere producten inzetten om een systeem te realiseren van uitzonderlijke klasse.

Al sinds de introductie van de Meridian MCD in 1985 staat Meridian aan het voorfront van de digitale techniek. Meridian liet zien dat er nog heel wat af te dingen was op de belofte van "perfect sound forever" bij de introductie van de CD, door de klankkwaliteit van de tot dan toe bestaande cd-spelers sterk te verbeteren. Later kwamen daar volledig digitale muzieksystemen bij, die het mogelijk maakten om het signaal pas in de luidspreker om te zetten naar analoog. De systemen van Meridian zijn dan ook zeker bijzonder te noemen, iets waar wij bij PUUR al vanaf de oprichting van doordrongen zijn.

De Meridian line-up heeft echter één nadeel: ze komt pas volledig tot haar recht in een compleet Meridian-systeem. Wanneer je bijvoorbeeld al een mooie installatie hebt, of toevallig verliefd geworden bent op die mooie speaker van een ander merk (zoals Kharma of MBL), dan is de combinatie met elektronica van Meridian niet eenvoudig. Tot nu tenminste.

Meridian Ultra DAC

Meridian heeft namelijk onlangs de Meridian Ultra DAC geïntroduceert: een D/A-converter die specifiek gericht is op de bezitters van een analoge installatie. Alle relevante bestandsformaten worden ondersteund: PCM tot 24-bit / 384kHz, DSD128, en natuurlijk het door Meridian ontwikkelde Master Quality Authenticated (MQA). Het is bovendien de eerste DAC die MQA's "Hiërarchische Converter Technologie" ondersteunt, waarbij meerdere converters worden gebruikt om de resolutie te vergroten en ruis nog verder te verminderen. Dankzij een variabele output kan de Ultra DAC bovendien rechtstreeks op een eindversterker aangesloten worden. Dit zou wel eens de beste DAC ter wereld kunnen zijn...

Meridian Ultra DAC achter

Zo'n bijzonder converter verdient uiteraard een speaker van hetzelfde uitzonderlijke niveau. Binnen het gamma van PUUR hoeven we hier uiteraard niet lang naar te zoeken: Kharma biedt zelfs een ruime keus in luidsprekers die aan dit profiel voldoen. Onze keuze is gevallen op de Kharma Elegance dB11-S, de grootste speaker uit Kharma's Elegance-reeks. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 2014, wordt deze speaker nu pas voor het eerst gepresenteerd op een audio-show in Nederland. De dB11-S was de eerste Kharma-speaker waarin gebruik werd gemaakt van Kharma's "bulletwood", een zeer stijf laminaat dat voor een uitzonderlijk resonantievrije kast zorgt. Dit materiaal zorgt voor zulke goede prestaties, dat Kharma later besloot om hun nieuwe Enigma-Veyron serie referentiespeakers volledig van bulletwood te maken.

Kharma Elegance dB11 S Loudspeaker

De Kharma dB11-S werd bij introductie al zeer geprezen, en ontving bovendien de prestigieuze CES Innovation Award van 2014. Hoogste tijd dus om deze beauty eens aan de tand te voelen bij de enige Kharma dealer van Nederland, en hoe kan dit beter dan met de nieuwe Meridian Ultra DAC? De rest van de installatie (eindversterkers en bekabeling) zullen ook uit de stal van Kharma komen.

De demo zal plaatsvinden op zaterdag 30 juli van 14.00 tot 17.00u. U kunt zich voor dit evenement aanmelden via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Webdevelopment by Totoweb