PUUR presenteert: MQA tour

Timing is alles

Eind februari bezocht PUUR, samen met een aantal andere dealers uit Nederland en België, het pittoreske plaatje Huntingdon in Engeland, zetel van het high-end merk Meridian Audio. Hier kregen wij een eerste demo voorgeschoteld van Meridian's nieuwe audio codec Master Quality Authenticated (MQA).

MQA is niet zomaar even uit te leggen, maar één van de onderdelen ervan is een nieuwe manier van het coderen van de muziek die meer rekening houdt met de timing-informatie in het oorspronkelijke signaal. Wij mensen zijn nu eenmaal veel gevoeliger voor tijds- dan voor frequentie-informatie, en hiermee wordt rekening gehouden in de omzetting van digitaal naar analoog (en terug).

Dit is wellicht het meest in het oog (of eigenlijk: oor) springende deel van MQA, maar zeker niet het enige. Er zijn ook algoritmes ontwikkeld om oude opnamen via MQA-mastering "op te poetsen", om nog maar te zwijgen van de slimme manier van "inpakken" waardoor een file op studio-resolutie niet meer ruimte inneemt dan die op een gewone cd, en dus geschikt is om rechtstreeks te streamen. Streaming audio wordt hiermee dus van hoger niveau dan uw eigen cd-collectie!

Tijdens de demo in Engeland werd duidelijk dat Meridian hiermee een grote stap voorwaarts heeft gezet in muziekreproductie. Zoals ik vlak na de demo al op Facebook schreef: "Aan de ene kant subtiel, en aan de andere kant overduidelijk. Moeilijk uit te leggen, maar fenomenaal goed.

Mooie woorden allemaal, maar de enige manier om werkelijk te begrijpen wat MQA betekent, is door het te komen ervaren. Op zaterdag 16 mei doet de MQA-demotour onze showroom aan. Het programma is als volgt:
13:00u - Ontvangst
13:30u - De achtergrond en werking van Meridian MQA
14.00u - Aanvang demonstraties
16.00u - Hapje / drankje / vrij luisteren naar diverse sets
17.00u - Afsluiting

Er zullen mensen van Meridian aanwezig zijn om een toelichting te geven en alle vragen te beantwoorden. Aanmelden kan via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

PUUR presenteert: MQA tour
Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Webdevelopment by Totoweb