Goldmund Suite

David Lang & Johannes Brahms
Beleef de legende...

Goldmund Suite

PUUR audio, video & domotica presenteert zondag 24 maart 2019 de tweede Goldmund Suite; met als thema 'De Dood'.
Nu niet meteen wegklikken, want dit wordt geen zware middag. Integendeel, de muziekkeuze voor deze aanstaande Goldmund Suite is niet alleen licht van toon, maar bovenal zeer troostrijk.

Voor de liedcyclus "Death Speaks" liet David Lang zich inspireren door liederen van Franz Schubert waarin 'De Dood' zich als personage manifesteert. Lang verzamelde de teksten uit zo'n 32 liederen, waaronder "Der Tod und Das Mädchen", "Erlkönig", "Die Schöne Müllerin" en "Die Winterreise", om ze te vertalen en bewerken tot vijf prachtige nieuwe werken die op haast bovennatuurlijke wijze worden gezongen door Shara Worden. In deze liederen krijgt de dood een gezicht en zingt ons liefdevol toe over de wereld die ons na dit aardse leven te wachten staat. Een adembenemende ervaring...

Bij het componeren van zijn treurmis gaat Johannes Brahms geheel anders te werk dan gebruikelijk is bij een Requiem. Waar bij de Latijnse dodenmis de gestorvene in de teksten wordt begeleidt en geholpen wordt verlossing te bereiken, concentreert Brahms zich op de nabestaanden en biedt hen hulp en troost, wil hun lijden verlichten en hen de onomkeerbaarheid van de dood laten accepteren. De keuzes van Brahms voor de teksten uit het Oude en Nieuwe Testament (in het Duits vertaald door Maarten Luther) getuigen van een grote kennis van De Bijbel en zeggen veel over zijn persoonlijke religieuze opvattingen en geestelijke vrijheid.

De onlangs verschenen live-registratie van Capella Amsterdam met Het Orkest van de Achttiende Eeuw is betoverend mooi en sluit prachtig aan bij het album van David Lang. De bijzondere combinatie van het 40 koppige koor van Capella Amsterdam en de relatief kleine bezetting van het orkest met oude instrumenten geeft het Requiem een bijzonder ontroerend karakter en niet voor niets kreeg deze registratie lovende kritieken in de pers. Dit alles afgespeeld op één van de mooiste actieve luidsprekersystemen ter wereld maakt het tot een ervaring die u niet snel zult vergeten... Dichter bij 'live' komt u niet!

Speciale gast tijdens deze tweede Goldmund Suite is Jochem Geene, recording- en mastering engineer van Studio van Schuppen, o.a. verantwoordelijk voor alle opnames van Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Capella Amsterdam. Hij geeft ons deze middag een kijkje achter de schermen van zo'n bijzondere live-registratie.

Zondag 24 maart 2019, 13.00-17.00u.

Welkom bij PUUR audio, video & domotica, waar klasse de norm is!

death speaks front cover

ein deutsches requiem front cover

Meld je nu aan

De toegang is gratis, maar wij vragen u wel, i.v.m. het beperkte aantal plaatsen en de verwachte belangstelling, om u te registreren.

Liever een persoonlijke demonstratie van de Goldmund speakers?

Uiteraard bent u tussen de shows door ook van harte welkom — belt u dan even +31(0)20 722 09 05 van tevoren voor een afspraak, en dan nemen we alle tijd om u te introduceren in de wereld van Goldmund of een van onze andere merken.

Of reserveer via ons formulier:

MAAK EEN DEMONSTRATIE AFSPRAAK

BEKIJK ONZE ANDERE MERKEN
Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Webdevelopment by Totoweb