Goldmund Suite

AT THE MOVIES

Goldmund Suite

AT THE MOVIES

De derde Goldmund Suite van dit jaar haakt in op de meimaand filmmaand @ PUUR; wij draaien dit event namelijk stukken die in wereldberoemde films gebruikt zijn.

Gustav Mahler - Symfonie nr. 5

Het 'Adagietto' uit de 5e symfonie van Gustav Mahler werd in één klap een culthit doordat regisseur Visconti het gebruikte in zijn verfilming van Thomas Manns roman 'De dood in Venetië' uit 1971. Voor deze Goldmund Suite selecteerden wij de uitvoering van Ivan Fisher met het Budapest Festival Orchestra, waarvan de kritieken allemaal zeer lofend waren en waarin het beroemde 'Adagietto' klinkt alsof je het voor het eerst hoort. Uiteraard draaien wij de gehele symfonie. Deze 5e symfonie van Mahler is een meesterwerk; een werk van kracht, van gezond zelfgevoel, op het leven gericht, en qua algehele stemming optimistisch, en toont de componist op het hoogtepunt van zijn leven, zijn kracht, en zijn kunnen.

Sergej Rachmaninov - Pianoconcert nr. 2

Het beroemde thema uit het 2e Pianoconcert van Sergej Rachmaninov wordt meerdere malen gebruikt in David Leans filmklassieker 'Brief Encounter' uit 1945. De film beschrijft een tot mislukken gedoemde liefdesgeschiedenis, gespeeld door Trevor Howard and Celia Johnson. Dit gegeven vonden wij dan weer mooi aansluiten bij het toch wel tragische liefdesleven van Gustav Mahler. Rachmaninov componeerde zijn 2e Pianoconcert in het najaar van 1900 na een lange non-productieve periode van depressiviteit door de slechte ontvangst van zijn eerste symfonie uit 1897. Wij kozen voor deze Goldmund Suite de prachtige uitvoering van Daniil Trifonov met het Philadelphia Orchestra onder leiding van de gevierde Yannick Nézet-Séguin, een geweldige registratie! Als er tijd over is en voldoende belangstelling draaien wij als kers op de taart ook de fenomenale live-registratie van het 4e Pianoconcert van Rachmaninov afkomstig van hetzelfde album.

Uiteraard verzorgen wij, zoals u van ons gewend bent, voor heerlijke hapjes en drankjes.

Donderdag 23 Mei, 19.00-22.30u en Zaterdag 25 Mei, 13.30-17.00u

Welkom bij PUUR audio, video & domotica, waar klasse de norm is!

Death in Venice poster

Brief encounter poster

Meld je nu aan

De toegang is gratis, maar wij vragen u wel, i.v.m. het beperkte aantal plaatsen en de verwachte belangstelling, om u te registreren.

Liever een persoonlijke demonstratie van de Goldmund speakers?

Uiteraard bent u tussen de shows door ook van harte welkom — belt u dan even +31(0)20 722 09 05 van tevoren voor een afspraak, en dan nemen we alle tijd om u te introduceren in de wereld van Goldmund of een van onze andere merken.

Of reserveer via ons formulier:

MAAK EEN DEMONSTRATIE AFSPRAAK

BEKIJK ONZE ANDERE MERKEN
Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2018 Webdevelopment by Totoweb