Innovaties bij Savant

Nieuwe producten en oplossingen getoond op de ISE.

Het is alweer even geleden dat Integrated Systems Europe, kortweg ISE, gehouden werd in de RAI in Amsterdam. Op de grootste beurs op het gebied van domotica, broadcasting, A/V, etc. van Europa werden aan meer dan 80.000 bezoekers de laatste ontwikkelingen gepresenteerd. Hoogste tijd dus om een overzicht te geven van de diverse hard- en software-upgrades die onze domotica-partner Savant daar aankondigde. In de prachtig vormgegeven stand werden wederom vele nieuwe producten uitgestald die ervoor gaan zorgen dat Savant ook de komende jaren de absolute koploper onder de domotica-partijen blijft op het gebied van audio- en videodistributie en gebruikersinterfaces.

Het eerste nieuwe product op de beurs was de Savant intercom. Dit is een custom-versie van de IP Verso van 2N, waar Savant en 2N in nauwe samenwerking speciale firmware voor hebben geschreven, waardoor hij volledig in de gebruiksvriendelijke Savant Pro app zal worden opgenomen. Dit betekent uiteraard een spraak- en beeldverbinding binnen de Savant app waar ter wereld u ook bent, maar ook de mogelijkheid om (bijvoorbeeld) de muziek tijdelijk zachter te zetten of de film te pauzeren wanneer er wordt aangebeld. Tevens behoren koppelingen met elektronische voordeursloten en toegangspoorten tot de mogelijkheden.

Verder zet Savant vol in op audio- en videodistributie via IP. Door de vervanging van de eerder gebruikte HDBaseT-matrices door video-encoders voor IP is de kwaliteit van beeld en geluid optimaal. 4K (Ultra-HD) beelden kunnen met maximale kleurdiepte ongecomprimeerd verstuurd worden via een 10 gigabit thuisnetwerk, bij voorkeur via glasvezel. Bijkomend voordeel van Video-over-IP is de veel grotere flexibiliteit: een extra bron of scherm toevoegen aan uw systeem is letterlijk zo eenvoudig als een decoder toevoegen, inpluggen en klaar!

Voor audiodistributie heeft Savant vorig jaar al het eerste product gepresenteerd dat dit over IP realiseert: de Pro Audio 4, inmiddels hernoemd tot “IP Audio 50”. Dit een streamer met 8x 50W versterking aan boord. Hiermee kunnen 4 stereo-zones worden aangestuurd, dus bijvoorbeeld vier ruimtes met elk stereo geluid, aangevuld met een digitale en een analoge lijnuitgang, en één stream. Ook werd tijdens de ISE de IP Audio 125 getoond, in feite een zwaardere versie van de IP Audio 50 met 125W vermogen per kanaal.

Voor het aansturen van meer geluidszones kunnen meerdere units gekoppeld worden middels de AVB-switch. Savant heeft de keuze gemaakt om al haar producten voor multi-room audio uit te rusten met het AVB-protocol, speciaal ontwikkeld voor de distributie van audio als aanvulling op IP, waarmee muziekstreams perfect gesynchroniseerd door het hele huis verspreid kunnen worden. Savant presenteerde tijdens de ISE een nieuwe AVB-streamer met uitsluitend een coax- en een optische digitale uitgang. Ideaal voor het koppelen aan een bestaande installatie, en de AVB-functionaliteit zorgt er weer voor dat deze streamer ook door het hele huis te beluisteren is. Speel in alle ruimtes dezelfde muziek af, of geef iedere gebruiker zijn of haar eigen stream voor maximale flexibiliteit.

Daarnaast werden de IP Audio 8 output en IP Audio 7 input modules getoond, voor het omzetten van respectievelijk de AVB-streams naar 8 stereo lijnuitgangen, en 7 stereo lijningangen naar AVB-protocol. En hier blijft het niet bij: in de nabije toekomst zullen ook AVB (inbouw)luidsprekers gelanceerd worden, die bovendien vanuit PoE gevoed worden. Dus uitsluitend nog een CAT-kabel van de switch naar de speaker nodig en geen extra spanningspunten meer voor de luidsprekers!

Tot slot werden er enkele verfijningen van de Savant App domotica app voorgesteld, die navigatie nog eenvoudiger moeten maken. Zo zullen de services onderin het scherm in een grid-layout getoond worden, in plaats van in de huidige rij, voor nog snellere navigatie. En verspreid door de app zijn diverse andere verfijningen doorgevoerd. Uiteraard is de software-update gratis beschikbaar voor huidige bezitters van een Savant 8.x-systeem. Zo blijft Savant het gebruiksgemak steeds verder verbeteren.

Het domotica systeem van Savant is en blijft voor ons dé keus in volledige huisautomatisering. Tijdens de ISE breidden zij hun voorsprong op de concurrentie steeds verder uit. Naast de innovatieve oplossingen, bijzonder hoogwaardige componenten en het onovertroffen gebruiksgemak, is het systeem zo ontwikkeld dat eventuele uitbreidingen en/of service snel te realiseren zijn zonder uren programmeerwerk. Vaak kan dat zelfs op afstand, zodat u niet de hele tijd een domotica-programmeur over de vloer heeft.

In onze showrooms vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden van Savant domotica, ook in combinatie met onze andere hoogwaardige producten op gebied van high-end audio en video.

Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Webdevelopment by Totoweb