Diapason

Italiaans design, massief walnoot, direct drive.

Diapason is in 1987 opgericht door Alessandro Schiavi. Schiavi was toen als soundengineer werkzaam voor Suono. Omdat hij niet tevreden was met de verkrijgbare afluistermonitors, heeft hij de Prelude gebouwd.

Direct van de Prelude afgeleid was de Adamantes, diel werd opgevolgd door de Adamantes II, de III en III anniversary, en nu de Adamantes V.

De ontwikkeling van de Diapason-directdrive-woofer heeft de aanleiding gegeven om de Adamantes Limited Edition en later de Karis te bouwen. Inmiddels is er de Karis II. De Adamantes LE is/was een gepolitoerde, op een metalen stand gepositioneerde monitorluidspreker die van massief walnotenhout is gemaakt. Het laag uit de relatief kleine kast is ongekend goed.

Dit is mede het gevolg van de direct drive woofer. Dit betekent direct aangedreven door de versterker, dus zonder filter. Daardoor is het rendement hoger, en de timing van de woofer gelijk is geworden aan die van de tweeter. Het geluidsbeeld is daardoor veel homogener. De luidspreker fungeert bijna als een puntbron. De ruimtelijkheid van de Diapason luidsprekers is daarom bijzonder goed. De Adamantes LE wordt inmiddels niet meer gemaakt. Daarna kwam de Adamantes III 25th Anniversary met dezelfde componenten, ook van massief walnotenhout, maar dan niet gepolitoerd. De nieuwste loot aan de stam is de wederom zeer verfijnde Adamantes V.

Heeft u vragen over Diapason ?

Bel ons op +31(0)20 722 09 05
Of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak een afspraak in onze showroom

Wij geven u graag persoonlijk advies.
Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Webdevelopment by Totoweb