MBL audio

De mensen achter MBL audio benaderen muziekreproductie op geheel eigen wijze. Niet tevreden met de tot dan toe bestaande luidsprekerconcepten ontwikkelden zij dertig jaar geleden de "Radialstrahler", een luidspreker-unit die het geluid in alle richtingen gelijkmatig uitstraalt.
Dit zijn de bijzondere "bollen" die in alle MBL-speakers te zien zijn. Het gevolg van deze bijzondere techniek is dat de traditionele "sweetspot" zo goed als verdwenen is. Overal waar u zit is de geluidskwaliteit van hetzelfde, uitzonderlijk hoge niveau. Samen met MBL's eigen versterkers en cd-spelers ontstaat een welhaast magische ervaring.

PUUR heeft een ruime keuze in MBL speakers

Met hun zes typen gepatendeerde 'rondstraal' speakers en een drietal elektronica product-lijnen, te weten de Corona-, Noble- en Reference-lijn, is er bij PUUR een ruime keuze.

MBL audio is niet voor iedereen

De techniek vraagt om ruimte - in de hoek van de kamer zullen deze luidsprekers niet tot hun recht komen. De vormgeving is bovendien bijzonder: in onze ogen prachtig, maar niet voor elk interieur. Maar iedereen die ooit een paar MBL-speakers gekocht heeft, wil nooit meer iets anders.

Een luistersessie zal u doen verwonderen over deze fantastische speakertechniek!

Enkele producten van onze MBL audio lijn.

Een keer luisteren naar de ongeevenaarde kwaliteit van MBL?
Kom langs in de showroom of maak een afspraak.

MBL 120 High-End (Radialstrahler) audio speaker

De bijzondere rondstraal-techniek van het Duitse MBL Audio laat zich moeilijk omschrijven - u moet het zelf ervaren hoe dicht deze speakers bij de werkelijkheid komen. Alle speaker-modellen van MBL hebben exact dezelfde tweeter en midrange unit, die met uiterste precisie volledig met de hand in Berlijn worden vervaardigd.

De 120 is de grotere van de twee "monitor" speakers van MBL

Specificaties:

 • Systeem : Radialstrahler tweeter en midrange, push-push-type long throw mid-bass drivers,
 • Geadviseerde set-ups : Ideaal in combinatie met de MBL Corona lijn versterkers.
 • Leverbaar in : Piano wit/chroom wit/goud, Piano zwart/chroom, zwart/goud.

  Andere kleuren op aanvraag tegen meerprijs.
MBL 120
MBL C11

MBL C11 voorversterker

Wie net als wij verliefd is geworden op de MBL Corona lijn, maar nog meer verfijning en rust wil bereiken dan de C51 versterker kan bieden, heeft de mogelijkheid om op te waarderen naar een combinatie van een losse voor- en eindversterker. De C11 is de Corona voorversterker.

De voorversterker is het hart van iedere muziekinstallatie, en misschien wel het meest onderschatte deel ervan. Een goede voorversterker is onmisbaar in het naar voren brengen van iedere nuance in het muzieksignaal. Onder andere de volumeregelaar is een onderdeel waar een fabrikant zeer veel goed (of juist fout) kan doen. Daarom is de MBL C11 voorzien van zeer hoogwaardige potentiometers voor het volume, en van een uiterst stabiele voeding. Tevens zijn alle onderdelen zorgvuldig van elkaar afgeschermd om elke vorm van interferentie te voorkomen. Kortom, de "instap" voorversterker van MBL behaalt al een niveau dat voor vele merken al onbereikbaar is.

Specificaties:

 • Inputs: 5x RCA, 1x XLR (optioneel uit te breiden met phono- of 2e XLR-aansluiting)
 • Outputs: 2x RCA variabel, 1x RCA fixed, 1x XLR variabel
 • 2x MBL SmartLink voor communicatie tussen Corona-apparaten.

MBL C15 mono eindversterker

De MBL audio C15 mono eindversterker is de topper binnen MBL's Corona lijn. Net als de C51 geïntegreerde versterker en de C21 stereo eindversterker maakt de C15 gebruik van de innovatieve LASA (Linear Analog Switching Amplifier) versterker schakeling, maar hier houdt de vergelijking dan ook op. De mono-versterkers zijn werkelijk van een totaal andere orde dan de andere Corona-versterkers. Ze kunnen dan ook moeiteloos niet alleen de MBL 126 en 120 monitor-luidsprekers aansturen, maar ook de vloerstaande 116F. Zelfs de nog grotere 111F wordt door deze versterkers moeiteloos vastgegrepen om niet meer los te laten.

Zoals alle apparaten uit de Corona-lijn is de MBL C15 zeer hoogwaardig afgewerkt. De maten van het chassis is ook bij alle componenten hetzelfde, waardoor een prachtige complete set ontstaat. De SmartLink verbinding maakt de bediening van de voor-/eindversterker combinatie net zo eenvoudig als de geïntegreerde versterker.

Specificaties:

 • Versterking : 2x280W/8Ohm 2x500W/4Ohm, 2x>500W/2Ohm
 • Inputs: 1x RCA, 2x XLR
 • Outputs: 2 paar luidsprekerklemmen
 • 2x MBL SmartLink voor communicatie tussen Corona-apparaten.
MBL C15
MBL C21

MBL C21 stereo eindversterker

De Corona-lijn van MBL audio bevat twee eindversterkers: de C15 mono eindversterker en deze C21 stereo eindversterker. In vergelijking met de geïntegreerde (oftewel: voor- en eindversterker in één) C51 versterker, biedt een systeem met de separate C11 voorversterker en C21 eindversterker meer nuance en controle. De C21 biedt evenveel vermogen als de C51, maar het verschil is onmiskenbaar: schoner, strakker, en "sneller".

Alle Corona-versterkers maken gebruik van een door MBL nieuw ontworpen versterkerschakeling, die luistert naar de naam LASA (Linear Analog Switching Amplifier). In tegenstelling tot een normale "schakelende" (klasse D) versterker, vertoont deze versterker geen stijgende vervorming naarmate de frequentie van het signaal stijgt. Dit zorgt ervoor dat de versterker zeer schoon klinkt, terwijl de efficiëntie toch zeer hoog is.

Specificaties:

 • Versterking : 2x180W/8Ohm 2x300W/4Ohm, 2x400W/2Ohm
 • Inputs: 1x RCA, 1x XLR
 • Outputs: 1 paar luidsprekerklemmen
 • 2x MBL SmartLink voor communicatie tussen Corona-apparaten.

MBL C31 CD/DAC

De C31 is de CD-speler en D/A-converter van de Corona-familie van het Duitse MBL. Naast een fenomenaal CD-loopwerk is deze speler voorzien van een optische-, een coaxiale- en een asynchrone USB-ingang, waardoor ook andere bronnen kunnen profiteren van de vloeiende D/A-converter in deze speler. Via de USB-input kan een computer worden aangesloten voor het streamen van uw complete geripte muziekbibliotheek.

Ideaal is hierbij de SmartLink verbinding van MBL, waarmee de verschillende apparaten in de Corona lijn met elkaar in verbinding staan. Hierdoor laten alle apparaten zich zeer eenvoudig bedienen, of u nu gaat voor de combinatie met de C51 versterker, of met de C11 voorversterker en C15 mono eindversterkers.

De met vele prijzen onderscheiden MBL C31 staat demonstratieklaar in onze showroom.

Specificaties:

 • CD-loopwerk met geïntegreerde D/A-converter
 • Inputs: 1x optisch, 1x coax, 1x USB
 • Outputs: 1x stereo ongebalanceerd, 1x stereo gebalanceerd, 1x coax
MBL C31
MBL C51

MBL C51 versterker

De bijzondere rondstraal-techniek in de speakers van het Duitse MBL Audio komt het beste tot zijn recht als deze door MBL versterkers worden aangestuurd. Speakers en versterkers worden namelijk op elkaar ontwikkeld en getest, waardoor een geheel ontstaat dat meer is dan de som der delen.

De C51 is de geïntegreerde versterker uit de Corona-lijn van MBL audio, en daarmee het instappunt van dit roemruchte Duitse merk. De klank is echter allesbehalve "instap" te noemen. Wij hebben de C51 altijd demonstratieklaar in de showroom staan, dus kom langs of maak een afspraak, en trakteer uzelf op een bijzondere audio-ervaring.

Specificaties:

 • Versterking : 2x180W/8Ohm 2x300W/4Ohm
 • Inputs: 5x RCA, 1x XLR (optioneel uit te breiden met phono- of 2e XLR-aansluiting)
 • Outputs: 2x RCA variabel, 1x RCA fixed, 1x XLR variabel
 • 2x MBL SmartLink voor communicatie tussen Corona-apparaten.
De MBL lijn is Leverbaar in Piano wit/palinux wit/goud, Piano zwart/palinux, zwart/goud. Andere kleuren op aanvraag.

Heeft u vragen over MBL?

Bel ons op +31(0)20 722 09 05
Of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak een afspraak in onze showroom

Wij geven u graag persoonlijk advies.
Contact

Contact

Tel: (020) 722 09 05
Fax: (020) 722 09 06

Showroom

Skoon 80
1511 HV Oostzaan

Openingstijden

Do - Za 10.00 - 17.00
Overige dagen op afspraak

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2020 Webdevelopment by Totoweb