Skip to main content

Home Automation

Hoe werkt het?

Om ervoor te zorgen dat de techniek in uw huis aanwezig is om uw leven te vergemakkelijken, in plaats van u tot last te zijn, hanteren wij bij onze home automation projecten altijd de volgende werkwijze:

Inventarisatie van uw wensen voor uw domoticasysteem

Voor een goede integratie van audio-, video- en/of domotica-systemen in uw huis, is het van belang dat wij al in een vroeg stadium bij de bouwplannen betrokken worden. De eerste stap bij onze domotica projecten is altijd een uitgebreide inventarisatie van uw wensen :

  • Wat zijn de eisen die u aan een muzieksysteem stelt, en wilt u bijvoorbeeld meerdere audio-zones in huis?
  • Wilt u wellicht een aparte ruimte inrichten om van films te kunnen genieten?
  • Heeft u behoefte aan het op afstand bedienen van uw verlichting, zonwering, klimaatbeheersing, beveiliging, etc.?

Juist omdat de mogelijkheden oneindig zijn, is het belangrijk dat u een gedegen en eerlijk advies krijgt over wat er kan, en welke kosten dit met zich mee brengt.

Bezoek onze showroom in het hoofdkantoor van Piet Boon

Een bezoek aan onze showroom kan u hierbij helpen: als u het domotica-systeem van Savant met die geweldige 'look en feel' in actie ziet, of de verschillen in geluidskwaliteit tussen de diverse audiosystemen hoort, kunt u makkelijker een besluit nemen over welk systeem voor uw situatie het meest geschikt is.

Ontwerp / ontwerpkosten

Nadat wij uw wensen zorgvuldig opgenomen hebben, vertalen wij dit naar een eerste opzet met een inschatting van de kosten. Als dit binnen uw budget past vertalen wij dit naar een compleet plan voor de audiovisuele inrichting en automatisering van uw woning. Hier rekenen wij ontwerpkosten voor, afhankelijk van de schaal van het project varieëren deze tussen ca. € 1.500,- en € 3.000,- ex btw. Bij plaatsing van de order brengen wij deze kosten weer in mindering op de totaalprijs van het project. Als specialist treden wij bovendien in overleg met uw architect en interieurontwerper, zodat alle aspecten van uw woning optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden. In de offerte nemen wij naast alle benodigde componenten ook direct alle bijkomende kosten voor het programmeren op. Hiervoor rekenen wij bovendien een vast bedrag - dat betekent dat eventuele extra uren volledig voor onze rekening zijn.

Projectmanagement en aansturing

Bij de domotica projecten hebben wij zowel voor als tijdens het bouwproces regelmatig overleg met uw aannemer en elektrotechnisch installateur om voor de correcte uitvoering van het kabelplan en het inbouwen van de diverse speakers en controle-panelen zorg te dragen.

Als u nog geen partij heeft voor de elektrotechnische installatie van uw woonhuis laten wij kosteloos door een aantal gerenommeerde elektrotechnici een offerte voor u maken die wij op voorhand voor u vergelijken. Ook het maken van een lichtplan, de basis voor onze lichtsturing, kunnen wij geheel kosteloos voor u uitbesteden.

Configuratie van uw home-automation

Ondertussen configureren wij de software voor uw domotica-systeem. Savant maakt het mogelijk dat wij uw software al uitgebreid in onze showroom kunnen testen. Dit zorgt ervoor dat het aantal benodigde aanpassingen na oplevering veel lager is dan bij concurrerende systemen, en u dus eerder van uw systeem gebruik kunt maken.

Oplevering van uw domoticasysteem

Na installatie van alle componenten lopen wij samen met u de opleverlijst door. Pas als alles conform deze lijst werkt, geeft u akkoord voor de afronding van het project.

Maar de echte test voor elk domotica-systeem begint dan pas: het dagelijks gebruik. Mocht u in de eerste drie maanden nog kleine wijzigingen in de configuratie willen aanbrengen, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Bij een aanpassing in de software kunnen wij dit zelfs vanuit onze showroom voor u wijzigen.

Als u geïnteresseerd bent geraakt in onze domotica projecten en wat PUUR audio, video & domotica daarin voor u kan betekenen, kom dan gerust eens langs in onze showroom in het hoofdkantoor van Piet Boon. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie (of een goed glas wijn) vertellen wij u graag wat de mogelijkheden zijn.


Heeft u vragen over onze werkwijze?

Bel ons op +31(0)20 722 09 05
Of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak een afspraak in onze showroom

Wij geven u graag persoonlijk advies.