Skip to main content
Audio, Video & Domotica

Herenhuis Amsterdam Oud-Zuid

Audio, video & domotica gerealiseerd in 
Herenhuis Amsterdam Oud-Zuid

Het eerste contact met deze klant stamde al uit 2016, toen wij in zijn woning een klein Savantsysteem met een aantal lichtzones en videodistributie aanlegden. Toen hij vervolgens in 2019 opnieuw bij ons kwam, met de mededeling dat nu zijn volledige woning rigoureus verbouwd zou gaan worden en hij graag zijn domoticasysteem compleet opnieuw wilde opbouwen, was dit de start van een prachtige opdracht.

Savant, Lutron, Sensible Heat

Uitgangspunt van het project was de onovertroffen gebruikersinterface van Savant. De hele woning moest hiermee te bedienen zijn. Om dit mogelijk te maken hebben wij eerst een compleet nieuw Lutron lichtsturingssysteem voor de woning ontworpen. De technische kasten met alle Lutron hardware zijn door Future Automation compleet voorbedraad, en kant en klaar op de bouwplaats afgeleverd. In plaats van de standaard Lutron tasters, bevat iedere kamer een multifunctioneel Savant touchscreen, waarmee het complete domoticasysteem bediend kan worden.
Voor de klimaatsturing hebben wij gebruik gemaakt van de specialisten van Sensible Heat. Op basis van de state-of-the-art Honeywell EvoTouch controllers hebben zij een klimaatsturingssysteem ontwikkeld dat optimaal te integreren is in het Savant domoticasysteem, en waar bovendien systemen als airconditioning en luchtbevochtiger in opgenomen kunnen worden. De onopvallende temperatuursensoren zijn “zwevend” opgehangen, en hebben op deze manier geen enkel contact met de wand. Hierdoor wordt de omgevingstemperatuur zo nauwkeurig mogelijk geregistreerd.

Audio- & videodistributie

Uiteraard wordt de audio- en videodistributie verzorgd door Savants high-end IP-oplossing. De Savant in-ceiling speakers worden rechtstreeks gevoed vanuit de netwerkswitch, waardoor grote versterkers in het serverrack niet nodig zijn (in dit project bijzonder ideaal vanwege het “gebrek” aan ruimte voor de technische kast). In de tuin zijn speciale Architettura Sonora Sphere designluidsprekers geplaatst, en de terrassen zijn uitgerust met Bowers & Wilkins AM-1 buitenspeakers. De herenkamer is voorzien van een set prachtige Goldmund Metis MKII actieve speakers.
De videobronnen (Apple TV, Ziggo mediaboxen en Kaleidescape videoserver) worden via glasvezelbekabeling naar alle TV’s en de cinema gedistribueerd, waardoor iedere bron op ieder scherm te bekijken is.

Home Cinema

In de kelder hebben wij een high-end cinema in Dolby Atmos 7.2.2 gerealiseerd met een Sony projector, Meridian actieve luidsprekers, een Storm Audio Dolby Atmos processor, Kaleidescape videoserver en een akoestisch transparant Stewart Filmscreen. De Meridian luidsprekers hebben al hun versterking ingebouwd, wat ook weer de benodigde hoeveelheid apparatuur in het serverrack ten goede komt.
In de ouderslaapkamer hebben wij een bijzondere lift van Auton toegepast, die de televisie van onder het bed tevoorschijn laat komen. Savant zorgt er uiteraard voor dat dit automatisch bij het inschakelen van de tv geschied.
Op het dakterras tenslotte is een speciale Samsung The Terrace buitentv geïnstalleerd, volledig weggewerkt achter gemotoriseerde panelen, die uiteraard ook weer door Savant bediend worden.

Piet Boon Studio tekende voor het schitterende ontwerp.