Skip to main content
Audio, Video & Domotica

Audio, video & domotica gerealiseerd in herenhuis Hoorn

Onze opdrachtgever gaf ons de vrije hand in het ontwerp voor de A/V en het automatiseren van het volledige huis. De interface en A/V-integratie hebben wij gerealiseerd met Savant, de licht- en gordijnsturing met Lutron, het netwerk met Pakedge.

De muziekzones door de gehele van woning zijn uitgerust met in- en opbouwspeakers van Bowers & Wilkins, met uitzondering van de woonkamer, waar een paar Goldmund Metis MKII actieve high-end speakers met custom wandbeugels aan weerzijde van een 65" Sony 4K OLED TV zijn geplaatst.

Alle videobronnen worden vanuit de techniek via de Savant video-matrix op alle tv-schermen in de woning en de in de cinema weergegeven. Hiervoor is tevens glasvezel voorbereid om in de toekomst eenvoudig te kunnen overschakelen.

In het souterrain realiseerden wij een luxe high-end 7.2.6 Dolby Atmos/Auro 3D home-cinema uitgerust met drie stuks B&W CWM 8.3 Diamond speakers op de frontkanalen en vier stuks B&W CWM 8.5 Diamond in-wall speakers op de surround-kanalen, zes stuks CCM 8.5 Diamond speakers op de hoogtekanalen, twee stuks B&W DB2D subwoofers, Trinnov Altitude AL16 processor, Trinnov Amplitude 8M amplifier, Rotel RBM1585 amplifier, Kaleidescape Strato 6 Terra 4K player, Stewart CIMA PerfOrado 123" projectiescherm en een Sony VPL-VW260ES 4K projector voor haarscherpe projectie. Een ronduit overompelende ervaring, zonder dat het ook maar een moment 'te veel' wordt.

De bioscoopstoelen en interieurmodules zijn van Home Cinema Modules, de spanwanden van RaSIKe. Domez Interieurarchitecten tekende voor het totale interieurontwerp en de kleurstelling van de cinema.