Skip to main content
Audio, Video & Domotica

Villa Haaksbergen

Audio, video & domotica gerealiseerd in villa Haaksbergen

Voor dit prachtige project hebben wij samen met onze opdrachtgever alle mogelijkheden op A/V gebied doorgenomen en o.a. op de ISE (2019) in de RAI in Amsterdam meerdere cinemademo’s van fabrikanten bijgewoond en de diverse beschikbare automatiseringssystemen bekeken.

Savant, Lutron, Meridian Audio. 

Voor de interface en A/V integratie is er gekozen voor Savant, de licht- en gordijnsturing is gerealiseeerd met Lutron. In de woonkamer is er een surround set-up met Meridian Audio in 7.1 (G65 processor, 3x DSP520, 1x DSW in-wall sub, 4x DSP320) waarbij de frontkanalen en subwoofer onzichtbaar zijn weggewerkt in het grote meubel met een 77” Samsung QLED scherm dat tevens de woonkamer van de eetkamer scheidt. De vier surroundkanalen zijn in het plafond weggewerkt. De overige audio-zones in het woonhuis zijn uitgerust met C40 speakers van het Nederlandse Gray, welke volledig flush en zo goed als onzichtbaar in de plafonds zijn weggewerkt en prachtig zijn uitgelijnd met het lichtplan.

Voor de luxe home-cinema is er gekozen voor een Meridian Audio speakerconfiguratie in Dolby Atmos 5.2.2 (3x DSP640, 2x DSW in-wall sub, 2x DSP320, 2x DSP3200), Storm Audio ISP 3D.32 processor, Stewart Filmscreen projectiescherm en een Barco Medea 4K UHD projector welke verticaal boven het akoestische plafond is geplaatst en projecteert middels een custom spiegel van Display Technologies. De bioscoopstoelen zijn van RaSiKe. Het prachtige poolhouse is voorzien van twee Meridian Audio M6 speakers en één DSP520 inbouwspeaker. De meerdere buitenzones zijn voorzien van Bowers & Wilkins AM-1 speakers.

Linda Pol | Interieurarchitect tekende voor het schitterende ontwerp.